Visie en Doelen

Visie

Bij het speelhuis staat centraal dat een kind “ kind” mag zijn. Hier mag je helemaal jezelf zijn en ben je veilig. Je interesses, verhalen, wensen, gedachten en dromen, alles wordt gehoord. Ik heb geleerd dat je kinderen niet allemaal hetzelfde kunt behandelen, omdat er niet één kind gelijk is.

doelen

Emotionele en fysieke veiligheid

Als een kind zich veilig voelt kan het zich ontwikkelen en durft het nieuwe uitdagingen aan te gaan. Als een kind komt spelen bij het speelhuis is de “wen”-periode heel belangrijk. Samen zullen we kijken wat uw kind fijn vindt. Om kinderen een veilig gevoel te kunnen geven is vertrouwen, structuur en positief benaderen belangrijk. Samen met u kan ik hier zorg voor dragen en zal het contact met u en uw kind voorspoedig verlopen, want goed contact zorgt ook voor veiligheid.

Persoonlijke ontwikkeling

Uw kind word gezien en gehoord, want elk kind is uniek. Ik probeer er achter te komen wat de interesses van uw kind zijn. Ik kan dan mijn thema’s, speelgoed, spelletjes en knutselkunst er op aanpassen. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en veel dingen leren ze ook vanzelf, maar het is juist leuk om spelenderwijs met ze mee te leren en te groeien. Zo is er in elke fase van het leven wel iets te leren en moeten we juist nieuwe dingen zoeken of aangeboden krijgen om te blijven groeien.

Sociale ontwikkeling

Hier op het Speelhuis zijn kinderen van alle leeftijden tussen 0-12 welkom en draag ik zorg voor het ‘wij’-gevoel. Samen met andere kindjes kun je plezier maken, vriendschappen sluiten en leren dat je rekening moet houden met een ander. Voor jezelf opkomen en zelf kleine ruzietjes oplossen hoort hier ook bij. Ik ben natuurlijk altijd in de buurt zodat dingen leuk, vriendelijk en gemoedelijk verlopen.

IMG-20170923-WA0007Normen en waarden

Wij proberen de kinderen mee te geven dat elk mens respect verdient, welke godsdienst, achtergrond, uiterlijk hij of zij ook heeft. We eten aan tafel en gooien niet met spullen, ook schreeuwen we niet. Bij het Speelhuis wil ik kinderen leren dat we altijd naar elkaar luisteren en samen plezier blijven maken want dat staat voorop.